Минали събития

15.05.2019г.

  • 23.04.2019


   Традиционният спортен празник на детските градини „Весел старт“ ще се проведе в сряда, 15 май, от 17.30 часа в зала „Арена Шумен“. Тазгодишното издание е включено в програмата със събития, с която през 2019 г. се отбелязват 130 години от началото на предучилищното образование в града.
   В спортния празник ще се включат деца от подготвителните групи на 18 детски градини – 16 от града и две от селата Черенча и Царев брод, заедно с техните родители. Общо 645 деца и родители ще вземат участие в проявата.
   Участниците ще покажат уменията си в игрите по баскетбол, футбол и лека атлетика. Демонстрации по таебо, карате и йога ще направят треньори от УСШ „Хан Крум“, като децата и родителите ще имат възможността да изпълнят елементи от тези спортове под ръководството на специалистите.
   Жури с председател Даниела Савчева, началник на отдел „Образование, наука и развитие“ в общината и членове доц. Чавдар Сотиров, декан на Педагогическия факултет в ШУ „Еп. К. Преславски“, проф. Росен Алексиев, преподавател в ШУ и Валентин Савчев, директор на УСШ „Хан Крум“ ще оценява представянето на участниците.
   Всички деца ще получат грамоти и подаръци – баскетболни кошове и домино с букви. Организатор на проявата е Община Шумен съвместно с УСШ „Хан Крум“ и детските градини.