предстоящи събития

Арена Шумен става домакин на българския мач на звездите

  • 15.03.2019

24 от най-добрите баскетболисти ще участват в Мача на звездите в Шумен . Ясни са съставите, които ще се включат в тазгодишното издание на Мача на звездите по баскетбол, което ще се проведе на 21 април в зала „Арена Шумен“. Те бяха обявени на пресконференция в столицата с участието на Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, Стефан Августинов, организатор на двубоя,
Иван Ценов, треньор на тима на „Фикосота“ и Орлин Атанасов, член на УС на Лигата на непрофесионалистите – Българско баскетболно общество. Към 20-те играчи бяха избрани още четирима състезатели, които ще се присъединят към отборите. Това са Калоян Иванов, Васил Бачев, Патрик Рембърт и Малик Диме.

Николай Върбанов и Конър Франкамп получиха най-висок вот от феновете и ще бъдат капитани на отборите. Чрез старата детска игра „настъпванка“ те ще разпределят състезателите в двата състава.

„Целта ни е да привлечем интереса на шуменци и да дойдат повече хора на мача“, отбеляза президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

„Ще се опитаме да напълним залата на място, където няма отбор от Националната баскетболна лига. Това е риск, който поехме, но и показател за това дали хората обичат баскетбола“, посочи организаторът Стефан Августинов.

Наставникът на тима на „Фикосота“ Иван Ценов бе категоричен, че ветераните няма да се откажат лесно и за това усилено подготвя тима за двубоя със звездите. „Единственият проблем за мен като треньор е, че спортната база „Белмекен“ е заета и нямаме достатъчно време за подготовка“, пошегува се Ценов. По думите му класата на играчите е голяма и според него ще се получи оспорван мач с младите състезатели.

Орлин Атанасов от лигата на непрофесионалистите допълни, че се надява да се получи истински баскетболен празник за шуменци и гостите на града.

Ето и списъка с всички играчи, които ще участват в Мача на звездите:

ПЛЕЙМЕЙКЪР

Брендън Браун – САЩ (Балкан)

Айзия Уилямс – САЩ (Ямбол)

Цветослав Острев (Спартак Плевен)

Александър Груев (Академик Бултекс)

Патрик Рембърт (Левски Лукойл)

АТАКУВАЩ ГАРД

Конър Франкамп – САЩ (Берое)

Трентън Когинс – САЩ (Берое)

Иван Лилов (Спартак Плевен)

Божидар Аврамов (Левски Лукойл)

КРИЛО

Джейлън Дженкинс – САЩ (Рилски спортист)

Ламаркъс Рийд – САЩ (Балкан)

Константин Коев (Спартак Плевен)

Христо Захариев (Левски Лукойл)

Васил Бачев (Академик Бултекс 99)

ТЕЖКО КРИЛО

Александър Гаврилович – Франция (Балкан)

Антъни Гуджино – САЩ (Рилски спортист)

Александър Янев (Берое)

Георги Боянов (Черно море Тича)

Калоян Иванов (Левски Лукойл)

ЦЕНТЪР

Николай Върбанов (Спартак Плевен)

Ларон Смит – САЩ (Ямбол)

Питър Олисемека – Нигерия/Италия (Академик Бултекс)

Деян Иванов (Левски Лукойл)

Малик Диме – Сенегал (Рилски спортист) 16-ото издание на Maча на звездите се организира от „СпортЛаб“, Българската федерация по баскетбол, Националната баскетболна лига и Община Шумен. Телевизионен партньор на мача традиционно е Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя. Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да си закупят билети за мача в офисите на „EasyPay“ или онлайн на посочения линк: https://epaygo.bg/7864928101