Минали събития

07.04.2022г.

  • 15.03.2022

Празникът на Държавен Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“ продължава с национално турне.

След неповторимите три ярки концерта по повод своята 70 годишнина, които се състояха в препълнената зала 1 на НДК, стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” стартира национално турне.

Основаният през 1951 година ансамбъл – възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура с концерти в целия свят.

Ансамбълът ще продължи мисията си, създавайки бляскав, фолклорен фурор, до който ще имат възможност да се докоснат хиляди почитатели от цяла България.

През месец април ДФА “Филип Кутев” в състав с над 80 души ще реализира юбилейни концерти извън столицата. Невероятните артисти не са имали участия в градовете от националното турне повече от 5 години.

Първите концерти са в град Шумен – 07.04, град Велико Търново – 08.04 и град Русе на 09.04. А през месеците юни и септември предстоят още концерти в градовете Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Сандански и Пловдив. В празничните концерти на ансамбъла с поздрав ще участват и местните професионални или самодейни състави.

Грандиозните спектакли ще се състоят благодарение на генералния спонсор на турнето АЕЦ Козлодуй.

И с изключителната подкрепа и съдействие на Министерство на културата.

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Докоснете се до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”.

За юбилея входа за деца до 10 години е безплатен, но без седящо място!